Latijns Amerika brengt een schatkamer aan nieuwe ingrediënten met zich mee. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Granen zoals quinoa en kiwicha, kruiden zoals achiote en culantro, en ongebruikelijke knollen zoals yuca en maca. Chefs verwerken ze in trendy restaurants, in combinatie met geavanceerde nieuwe technieken.

Rio de Janeiro
Nuevo Latino cuisine is een voorbeeld van de wereldwijde culinaire uitwisseling vandaag de dag: een mix van traditionele Latijnse smaken met mondiale foodtrends. In grote steden als Buenos Aires, Rio de Janeiro en Santiago domineerde tot voor kort de Europese keukenstijl. Inheemse ingrediënten werden er nauwelijks in opgenomen. Gelukkig is de inheemse bevolking ze blijven kweken en eten. Onlangs werden deze producten herontdekt.

Benieuwd naar de latin ingrediënten en de bijbehorende recepten? Lees het artikel in het magazine.