Iets goeds doen voor een ander met je eigen recepten? Foodies worden wereldverbeteraars met @hungrypeople

Het delen van recepten was nog nooit zo goed voor de wereld. De website van HungryPeople biedt bloggers, chefs, restaurants en thuiskoks niet alleen de mogelijkheid om hun recepten te delen en geïnspireerd te raken door recepten van anderen, maar hier tegelijkertijd geld mee te verdienen. Niet om in eigen zak te steken, maar te doneren aan een ‘goed food doel’ zoals Oxfam Novib of The Hunger Project. 

Culinair sparen
Het concept is eenvoudig: je kiest een goed doel uit waar je voor wilt sparen en ontvangt 25 cent per recept dat je uploadt op de website. Nodig je vrienden uit om ook deel te nemen aan het sociale food netwerk, dan komt daar nog eens vijf cent bovenop. Geen grote bedragen, maar de fanatieke foodie heeft al snel een mooi bedrag bij elkaar om de wereld een stukje beter te maken.

Mark Zuckerberg der recepten
HungryPeople is een initiatief van de 22-jarige Koen Zwaan. Deze Mark Zuckerberg van de foodwereld richtte de website in 2013 op om mensen te verbinden rondom het thema eten. Hij miste een plek waar hij online zijn eigen recepten kon delen en wilde in contact komen met anderen en hun recepten, zo ontstond het idee voor een Social Food Network. Zijn uiteindelijke streven is om uiteindelijk, nationaal en internationaal, het leidende sociale medium rondom voedsel te worden.