Bakkie doen? Aankomend weekend wordt de NDSM-werf overgenomen door cafeïnefreaks tijdens het @AmsCoffeeFest

Dat koffie tegenwoordig niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk hot is, wisten wij al. De cafeïnefreak kan komend weekend zijn geluk dan ook niet op in onze hoofdstad. Op de NSDM-werf worden koffieprofessionals en –liefhebbers samengebracht tijdens het Amsterdam Coffee Festival.

De wereld van koffie
Bezoekers maken kennis met de verrassende wereld van koffie tijdens workshops en lezingen in ‘The Lab’ en in het True Artisan Café bereiden barista's van onder andere de Espressofabriek en Lot 61 de beste bakkies zwart goud. Koffie wordt vers gebrand in de Roasting Area en er wordt zelfs gestreden om nationale titels. Zo zal niet alleen de winnaar van de Dutch Barista Championship worden uitgeroepen, maar vinden ook de finales van de Latte Art competitie en Brewer’s Cup plaats.

Project Waterfall
Het festival is gebaseerd op het gelijknamige London Coffee Festival. Net als bij deze Engselse editie wordt er tijdens het festival geld opgehaald voor Project Waterfall, het goede doel dat zich inzet voor schoon en veilig drinkwater in Afrika’s koffieproducerende gebieden. Zo gaat vijftig procent van de opbrengst van de kaartverkoop van het festival naar Project Waterfall.

Wil je erbij zijn? Hier alle belangrijke informatie op een rijtje: