Boeken om op te eten. Literaire supper club @bookishbanquet organiseert boekdiners.

Themadiners kennen we in alle soorten en maten, maar The Bookish Banquet uit Amsterdam geeft wel een heel unieke draai aan dit concept. Om de paar maanden organiseert deze Amsterdamse organisatie een vijfgangendiner geïnspireerd op een boek.

Culinaire literatuur
The Bookish Banquet is een initiatief van Chantal Hintze, die haar twee passies – lezen en koken – samenbracht in één concept. Gasten worden aan community tables geplaatst die volledig gedekt zijn in het thema van het boek. En ook het menu ademt de atmosfeer van het boek. Zo prijken er vergrootglazen, snorren en pijpjes op tafel bij het Sherlock Holmes-diner en wordt het dessert geserveerd in de vorm van een crime scene. Tussen de gangen door koppelt een verteller het verhaal van het boek aan het gerecht. Liefhebbers van boeken als Life of Pi, Nights at the Circus en Momo konden al geheel in stijl genieten van eerdere diners van The Bookish Banquet.  

Ben jij benieuwd naar de volgende culinaire reizen door de literatuur? Het diner op 25 mei – The Hitchhiker’s guide to the galaxy – is helaas al uitverkocht. Houd de Facebookpagina van The Bookish Banquet in de gaten voor de aankomende diners.