Een wildwaterbaan van extra vergine olijfolie? @Eataly komt met Disneyland voor foodies.

Wat als Mickey Mouse en zijn gevolg omgewisseld worden door chefs en slagers en dat de attracties plaatsmaken voor restaurants en food labs? Supermarktconcept Eataly, één van de snelst groeiende slow food concepten wereldwijd, is momenteel bezig met de ontwikkeling van Fico Eataly World: een culinair themapark rond slow food met een geschatte waarde van 54.9 miljoen dollar.

86.000 culinaire vierkante meter
Voor het themapark heeft de Italiaanse stad Bologna 86.000 vierkante meter grond beschikbaar gesteld, wat neer komt op meer dan twaalf Eataly vestigingen bij elkaar. Deze oppervlakte moet volgens Wall Street Journal plaats bieden aan talloze restaurants, supermarkten, food labs en een aquarium.

Opening
De openingsdatum van het themapark staat vooralsnog gepland op 1 november 2015 en moet volgens de vermogensverschaffers van het park een omzet van 118 miljoen dollar genereren in 2019.