Nieuwe films, een nieuwe locatie en een nieuw pop-up restaurant van @JorisBijdendijk op het @FoodFilmFestiv 2014

Wat krijg je als je een festival bouwt rondom food en films? Juist, het Food Film Festival! Op 9, 10 en 11 mei vindt alweer de vierde editie van dit culinaire festijn plaats in onze hoofdstad. Drie dagen met de beste foodfilms, inspirerende sprekers, workshops van topchefs en debatten over actuele voedselvraagstukken. Dit jaar met nieuwe films, nieuwe inspiratie én een nieuwe locatie. Voor deze editie verhuist het Food Film Festival namelijk van Studio/K naar het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Bijdendijk’s pop-up restaurant
Omdat dit alles hongerig maakt, verlaat sterrenchef Joris Bijdendijk deze drie dagen zijn restaurant Bridges om de leiding te nemen over het pop-up restaurant in de Westergasfabriek.

Eerste filmtitel
Momenteel wordt er nog flink gesleuteld aan het programma, maar één tipje van de culinaire filmsluier wordt al gegeven: 'De keuken van Johannes.' Een bijzondere documentaire over het leven van culinair journalist Johannes van Dam.

Het festival is een initiatief van de Youth Food Movement, een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten die voortbouwen op de principes van de Slow Food Movement: een goed, clean en fair voedselsysteem.

Dit wil je niet missen! Houd het Facebook- en Twitteraccount van het festival in de gaten om op de hoogte blijven van het laatste nieuws.