Masterclass Zweewieren, een initiatief van @Rungis_bv met Edwin Vinke van @krommewatergang. Lees er meer over!

Zestig chef-koks stonden te trappelen om deel te nemen aan de Masterclass & Live Sessie over Zeewieren. Dit was een initiatief van Rungis in samenwerking met Gastronomixs. Tijdens deze masterclass gaf onder andere Tweesterrenchef Edwin Vinke van Restaurant de Krommewatergang zijn visie op het gebruik van zeewieren.

Wieren
In de Oosterschelde komen 150 soorten zeewier voor die allemaal eetbaar zijn! Bekende winterwieren zijn onder andere Visdraadwier, Iers Mors, Japans Bessenwier en Wakame. Tevens zijn er ook diverse soorten zomerwieren, zoals de groene Zeesla en het Roodhoorntjeswier. Zeewieren zijn prima inzetbaar in de Franse en Nederlandse keuken, denk hierbij aan stamppot of salade.

Masterclass
Namens Rungis verzorgen Perry Falter en Meesterkok Niels van den Berg (@kokswereld) een masterclass over de herkomst, smaak en mogelijkheden van zeewieren. Volgens Van den Berg is het gebruik van zeewieren dé mogelijkheid om je te onderscheiden.

Komende tijd organiseert Rungis ook nog een tweetal Zeewieren Snijsessies onder leiding van Jan Kruijsse. Ze gaan met een aantal chefs naar Yerseke aan de Oosterschelde om te zien hoe wier groeit en wordt geoogst.