De 6de editie van de Food Experience @HAShogeschool leverde weer een aantal mooie, nieuwe concepten op.

Food Inspiration kroop vorige week weer in de schoolbanken. We mochten jureren bij de Food Experience 2014 op de HAS Hogeschool, dat dit jaar in het teken stond van het 10-jarig bestaan van de opleiding Food Design & Innovation. Tijdens dit evenement werden de FoodManShip Awards uitgereikt. FoodManShip staat voor een combinatie van creativiteit, ondernemerschap en food know-how. Hiermee kunnen studenten zich onderscheiden in de markt. De gelukkige winnaars van deze mooie prijs waren Michael Luesink, Daan van Vugt en Jeanine de Groen. Janneke Pieters sleepte de Publieksprijs in de wacht. 

FoodManShip Award winnaars
Michael Luesink (@michaelluesink), categorie Food Design, heeft gewonnen met BOON. BOON is een alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Michael is op zoek gegaan naar de kracht van de oer-Hollandse BOON. Volgens hem verdienen bonen een imago verbetering.

 

Daan van Vugt (@CreaDaan), categorie Food Packaging, heeft een vernieuwende manier bedacht om het doen van boodschappen gemakkelijker te maken, genaamd ‘Deligro’.

 

Jeanine de Groen (@jeaninedegroen), categorie Food Marketing, heeft met haar kookhulp bij Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) gewonnen. Dit is een website die patiënten met PDS inspiratie, variatie en plezier geeft bij het koken.


Winnares Publieksprijs
Janneke Pieters (@JannekePietje), categorie Food Design, heeft met haar KOOKbier de Publieksprijs gewonnen. KOOKbier zijn bieren om mee te koken, zoals een WOK-, STOOF- en BBQbier. Hierbij zijn tijdens het brouwen specifieke kruiden toegevoegd.

De foto's zijn gemaakt door Karin Jonkers van studio Yell en Yonkers.

Lees het volgende nummer van Food Inspiration voor meer Food Experience!