Waste Creates: Evenement tegen voedselverspilling @HAShogeschoolin Den Bosch op 6 februari.

Met het gratis toegankelijke evenement Waste Creates vraagt een groep studenten van HAS Hogeschool op 6 februari 2014 aandacht voor het probleem van voedselverspilling. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor professionals die zich op welke manier dan ook interesseren voor voedselverspilling.

Internationaal probleem
Tijdens het evenement zullen verschillende personen uit de branche in het Engels spreken over het internationale probleem van voedselverspilling en - belangrijker - de oplossingen daarvoor. Er is genoeg tijd ingelast om met deze sprekers in discussie te gaan. De hele middag zijn er toepasselijke hapjes te verkrijgen. Daarnaast worden er kookdemonstraties gehouden met ‘verspild’ en ‘tweederangs’ voedsel, zodat iedereen kan proeven wat er eigenlijk onnodig wordt weggegooid. Smaakt een appel die niet keurig rond is minder lekker? Natuurlijk niet!

Project van studenten
De studenten hebben dit evenement gedurende hun laatste jaar opgezet. Zij zijn als toekomstige voedselproducenten in staat bij te dragen aan de vermindering van voedselverspilling. Want ook in het begin van de productieketen kunnen betere keuzes worden gemaakt om resultaat te boeken.

Meld je aan voor Waste Creates.