Amsterdamse gezinnen helpen door een euro meer te betalen. Al ruim vijftig ondernemers doen mee met Streetsmart.

In de maanden november en december vragen Amsterdamse horecaondernemers hun gasten één euro extra per rekening te betalen. Op deze manier willen ze geld inzamelen voor de ruim tachtig gezinnen die momenteel per maand op straat worden gezet in Amsterdam. Het initiatief Streetsmart ontstond in 1998 in Londen. Inmiddels hebben ze met 6,3 miljoen pond al veel gezinnen kunnen helpen die dreigden op straat te komen staan.

‘Je huis uitgezet worden kan in deze tijden van crisis iedereen overkomen’, zegt horecaondernemer en mede-initiatiefnemer van Streetsmart Amsterdam Bert van der Leden. In Amsterdam slaan inmiddels al vijftig horecaondernemers de handen ineen om gezinnen te helpen die dreigen uit huis geplaatst te worden.

Veel restaurants werken al mee aan het initiatief, zo ook Envy Delicacies dat in 2006 een michelinster kreeg en het vorig jaar met een michelinster bekroonde Bord'Eau.