Een kippenras is niet door God gemaakt, maar door mensen. Wat is er nu nog van over?

Van orakelhoen tot produktiekip, de Nederlandsche Hoender Club een club met liefhebbers van kippen, vecht voor het waarborgen van de verschillende hoenderrassen. De bio-industrie heeft namelijk de boerderijkip verdrongen. Fokkers hebben de kippen zo gemanipuleerd in de loop der jaren, dat ze een enorme eierproductie garanderen, maar totaal geen eigen identiteit meer hebben. 
 
In België kijken mensen er al lang niet gek meer van op; een kip in de voor- of achtertuin. In het Belgische plaatsje Gooik viert de gemeente dit jaar het 10-jarig jubileum van het project Kukeleku, een project waar het houden van kippen gestimuleerd wordt voor onder andere het verminderen van het groente- en fruitafval op een natuurlijke wijze. De Hoenderclub verwacht ook dat wij in Nederland snel zullen volgen.
 
Kippen houden is namelijk niet alleen een leuke bezigheid, de beesten zijn ook erg tevreden met de dagelijkse huishoudelijke restjes. Een goede manier dus om de dagelijkse afval op natuurlijke wijze te reduceren. Bovendien leggen de kippen ook nog eens heerlijke eieren..
 
Zal deze hype ook aanslaan in Nederland? En wordt de kip hét nieuwe favoriete huisdier?