Wil je meedoen aan het World Food Festival met je bedrijf, evenement of foodconcept? Lees dan verder.

Openluchtfestivals, wilde markten en expedities met varende restaurants in de haven: tijdens het World Food Festival laten horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zien, horen en proeven wat Rotterdam te bieden heeft.

Het World Food Festival, onderdeel van Rotterdam festivals, gaat 18 september van start en zal vijf weken lang een culinaire hotspot zijn waar de multiculturele stad alles zal laten zien op het gebied van de productie en distributie van voedsel.

Het programma gaat in op culinaire trends, nieuwe ontwikkelingen, de gezondheid en lokale en duurzame voedselproductie. Niet alleen de smaakpapillen worden op de proef gesteld ook snijdt het World Food Festival met haar verschillende voedselvraagstukken het verantwoord ondernemen aan. Het festival biedt een blik op de toekomst van ons voedsel in het Future Food House, een glazen foodlab waar de nieuwste voedseltechnologieën worden gepresenteerd. Hier zullen in de demokeuken verschillende binnen- en buitenlandse koks het culinair tegen elkaar opnemen.

Het World Food Festival werkt graag samen met bestaande en nieuw op te zetten initiatieven vanuit de evenementen-, cultuur-, onderwijs- en foodsector die aansluiten bij het thema. Wie wil meedenken of meedoen, kan contact opnemen met Alexander Haan via alexander@worldfoodfestival.nl.