Vanavond geen warme chocolademelk maar eetbare sneeuw op het menu

Tijdens deze winterse omstandigheden zijn horecagasten natuurlijk blij als ze na een barre tocht in je horecazaak mogen aanschuiven voor een warme kop snert. Voor de professional onder ons die iets origineler uit de hoek wil komen met een winters thema: vandaag een inspirerend recept voor – echt lekkere – eetbare sneeuw. 

Om eetbare sneeuw te maken heb je niet veel anders nodig dan een halve liter volle kwark en 1 deciliter suikersiroop. Als je deze vermengd en vervolgens in een bak vloeibare stikstof laat bevriezen krijg je een zoete klomp ijs. Verwerk je deze in de blender, of laat je er een staafmixer op los, dan ontstaat er ‘sneeuw’. Deze moet nog wel een uur of drie de diepvries in om op eetbare temperatuur te raken. Net gemaakte stikstofsneeuw is -160 graden.