Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen te worden.

 

Instagram-waardige gerechten

Uit eten gaan doet de gast in 2018 meer dan ooit om online gezien te worden. Steeds meer consumenten delen via social media alles wat ze eten, met wie ze dat eten, en waar ze dat eten - en promoten daarmee gratis en voor niets jouw zaak. Tenminste... als jouw concept opvalt tussen al dat online foodgeweld. Dat opvallen doe je offline door kleurrijke, bijzonder opgemaakte gerechten te serveren die Instagram-waardig zijn en online door zelf actief te zijn op social media en daar je concept en producten te promoten.

Deze concepten bewezen in 2017 dat over de top weer kan, en goed genoeg niet meer voldoende is. Suikerspin ijs, buddha bowls, galaxy donuts en zeemeermin toast waren afgelopen jaar de sterren aan de food-hemel en trokken duizenden gasten naar hun zaak, zowel online als offline.

Foto's: Rahi Rezvani, Simrig Alg