Het revolutionaire FoodforCare voedingsconcept in het Radboudumc is wetenschappelijk bewezen effectief.

Zes maaltijdmomenten

Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc zes keer per dag een kleine maaltijd, met professionele uitleg. De patiënten krijgen meerdere opties en mogen zelf kiezen waar ze trek in hebben. De gerechten zijn gemaakt om naast voedzaam ook gewoon lekker en aantrekkelijk te zijn.
 

Meer Eiwit

Uit onderzoek blijkt nu dat patiënten door het FoodforCare programma aanzienlijk meer eiwitten binnenkrijgen vergeleken met het oude systeem van drie maaltijdmomenten per dag. Waar in het oude programma slechts 8% van de patiënten hun dagelijkse eiwitbehoefte behaalde, is dit bij FoodforCare maar liefst 24%. Gemiddeld ligt de eiwitinname zo’n 15 tot 20% hoger bij zes maaltijdmomenten per dag.
 

Het werkt

Hoewel het nog te vroeg is om definitieve gezondheidsconclusies te trekken, ziet de toekomst van het FoodforCare programma er rooskleurig uit. De patiënten zijn er in ieder geval blij mee, en nu kan er voorzichtig gezegd worden dat er een meetbaar positief effect is. Met zorg en aandacht voor het eten in zorginstellingen boeken patiënten vooruitgang.
 
Meer weten over FoodforCare? Bekijk dan deze video: