Bijna een derde van al het eten dat we op de wereld produceren gaat verloren. Dat moet anders natuurlijk. Dat vinden ze bij de Wageningen University & Research gelukkig ook.

Love food, hate waste

Op donderdag 29 Juni organiseert de Wageningen University & Research een netwerkbijeenkomst geheel in het kader van de voedselverspilling. Het doel is om van food waste, food winst te maken. Dit doe je niet door alleen maar te luisteren, en dus krijgen deelnemers de kans om actief gebruik te maken van de uitgebreide kennis van Toine Timmermans (programmamanager Sustainable Food Chains aan de WUR) en Bob Hutten (directeur van de Verspillingsfabriek).

Hot topic

Voedselverspilling is met recht een hot topic te noemen. De laatste editie van het Google Food Lab stond ook in het teken van food waste, en restaurants zoals INSTOCK presteren het om hun concept volledig rond verspilling te laten draaien. Bij Food Inspiration hebben we in het verleden ook al aandacht gegeven aan deze serieuze problematiek in de No Waste editie van Food Inspiration Magazine International.

Foto: Keith Williamson @ Flickr