@TheROASTROOMBAR slaat aan het blurren met een slagerij

Een rib eye entrecote of côte de boeuf voor thuis haal je voortaan gewoon bij The Roast Room in Amsterdam. In het volgens Restaurant Award beste vleesrestaurant van 2016 opende op 5 december ook een slager zijn deuren voor de consument.

 

Verlengstuk van de keuken

Voor een borrel vergezeld met Roast Bites kon je eerder al terecht in de The Roast Bar, in het hart van de zaak waar on-the-spot het vlees wordt uitgebeend. Voor de fine dining experience is er de Rotisserie. Een stijlvol restaurant met uitzicht op de open keuken met als pronkstukken de Australische Beech-ovens, de boiler en de houtskoolgrill. De slagerij maakt de cirkel nu rond. “De slagerij is een verlengstuk van de keuken, waarmee ik het ambacht wil laten zien. We willen het hele dier verwaarden.” Aldus chef en eigenaar Michiel Deenik.

 

Chef Slager

Pim Dijkstra zal de scepter gaan zwaaien in de nieuwe slager. Om er zeker van te zijn dat het stukje vlees thuis net zo goed als in het restaurant zal smaken geeft Pim gratis en voor niets een uitgebreid bereidingsadvies bij zijn verkochte vleeswaren.

The Roast Room speelt met de nieuwe uitbreiding perfect in op de blurring trend. De traditionele grenzen tussen retail en horeca worden steeds vager. Dit biedt een scala aan mogelijkheden om een brand uit te breiden naar logische uitvloeisels als een slager die het vlees dat in het restaurant bereid wordt rauw verkoopt.
 

Margemakers

Eigenaar van The Roast Room Michiel Deenik maakte ons al eens slimmer in 60 seconden in het food inspiration magazine.

Lees het magazine