In de keuken bij @KobeWulf zijn lokale producten een must en bacteriën een ster..

Sinds Kobe Desramaults aankondigde dat hij eind 2016 stopt met In de Wulf is hij nog nooit zo hot geweest. Ondertussen gaat hij ongeremd verder en blijft hij inzichten vergaren over fermentatie en lacobacillen.

Zuur Natuur

Wat het betekent om als mens in harmonie te leven met je omgeving, des te meer. Daarom besliste hij jaren geleden al om in zijn restaurant enkel met lokale producten te werken. Cruciaal in zijn terroirkeuken is fermentatie waarbij lactobacillen of melkzuurbacterien ontstaan.

Ster van de keuken

Kobe nam zijn verantwoordelijkheid op - je zou kunnen stellen dat hij als chef zijn volk opnieuw wil leren eten - en bombardeerde die bacteriën tot ster van zijn keuken, zonder de volksgezondheid te teisteren. ‘Het belangrijkste is uitpuren, tot op het bot gaan van de smaak die je zoekt. Tot op het punt dat we gerechten maken met maar drie, twee of zelfs maar een ingrediënt.’ In 2017 komt hij met zijn nieuwe foodconcept.

Benieuwd naar onze heroic chefs?