Gezond fastfood? Dat klinkt als muziek in de oren! @RidingShotgunLA laat zien hoe het moet.

De Koreaans-Amerikaanse foodtruck-chef Roy Choi is een voorvechter van “food that isn’t fancy”. Met die visie streeft hij naar de culturalisering van achterbuurten in LA. 

Van noodzaak naar genot

Voor velen onder ons is fastfood een optie, maar voor diverse gemeenschappen is het de enige voedingskeuze. Choi laat samen met partners Daniel Patterson zien hoe fastfood ook gezond kan zijn. Hun geesteskind LocoL serveert fastfood dat niet alleen betaalbaar maar ook voedzaam is.

Opleidingscentrum

De kennis en het bereik van zijn Mexicaans en Koreaans getinte foodspots zet Choi in om de buurt waarin hij opgroeide meer foodcultuur te krijgen. Zo geeft hij als vrijwilliger kookles in A Place Called Home in Los Angeles. Door de gezonde mogelijkheden van fastfood te etaleren, wil hij de kloof tussen rijk en arm dichten.

Benieuwd naar onze heroic chefs?

Foto: Adrian Gaut