Hoe komt Peru aan haar sterke imago? We schreven over de branding van Peru’s culinair kapitaal.

Niet alleen de rijke geschiedenis van het land en het inventieve netwerk van Gastón Acurio - chef van het gelijknamige restaurant Astrid y Gastón - maar ook een doorgedreven foodprogramma van de overheid helpen Peru aan een sterk imago.

Trots en creativiteit

Als het van de energieke Gastón afhangt is een foodfestival als Mistura nog maar het begin. In 2014 kondigde Gastón aan dat hij streeft naar een eigen universiteit. Zijn persoonlijke strijd valt ook grotendeels historisch te kaderen. Peru is eeuwenlang door andere naties onderdrukt. Zo kregen de Peruvianen niet alleen een politiek systeem opgelegd, maar ook hun sociaal leven werd grotendeels door de gewoontes en gebruiken van de overheersers opgelegd. Door een universiteit op te richten in het midden van de woestijn wil Gastón de nationale trots en de creativiteit van de volgende generaties koks en producenten aanzwengelen.

Lees meer over Peru’s culinair kapitaal in de Peru-editie van het Food Inspiration Magazine. 

Beeld: Tinou Bao