Jengelende en rennende kinderen in het restaurant? Leer de tips & tricks van deze concepten!

Niemand zit te wachten op kinderen die het al spelend en joelend niet alleen hun ouders en de bediening maar ook andere gasten in je zaak moeilijk maken. Met het gegeven dat je jongste gasten nu eenmaal een kortere spanningsboog hebben dan volwassenen, kun je ze maar beter bezig houden.

Boven spelen

In het Antwerpse SensUnik hoef je niet bang te zijn dat de gasten door verveelde kinderen na een uur alweer buiten staan. De bovenverdieping van het restaurant is volledig ingericht als speel- en eetruimte, waar kinderen de hele avond bezig worden gehouden door een animatieteam. Zij die wél bij hun ouders willen zitten, eten mee van de volwassenenkaart, uiteraard in kinderportie.

Fun House

En in Buenos Aires, Argentinië ontwierpen Mariela Vergagni en Diego Cores Fiii Fun House, een nieuw type restaurant waar zowel ouders als kind aan verveling niet toekomen. Op de onderste verdieping bevindt zich een restaurantgedeelte en een grote speelruimte die van elkaar worden gescheiden door een groot houten hek. De ruimte is opgedeeld in drie houten cabines, Fun Houses, die het restaurant opdelen in een grote gemeenschappelijke tafel voor ouders, een speelplek voor baby’s en een kindertafel met schommelstoelen.

Bekijk hier de video van Fiii Fun House:

Wat kinderen eten mag best gezond, spannend en gevarieerd zijn. Meer hierover weten?