Er zijn steeds meer ondernemers die afwijken van de gebaande paden als het gaat om gastbetalingen, prijsstrategie en financiering.

Consumenten vinden het heel gewoon om producten en diensten vooraf af te betalen. Denk aan een bezoek aan het museum, een kaartje voor de bioscoop of voor de online geboekte hotelkamer.

Upfront pricing

Deze manier van betalen, upfront pricing, begint langzaam zijn weg in de restaurantwereld te vinden. ‘Wij krijgen ons geld op voorhand, hiermee kunnen we betere afspraken maken met producenten en leveranciers’, vertelt driesterrenchef Grant Achatz , die in zijn restaurants het ticketing-systeem toepast. ‘Dit betekent dat we een kwalitatief beter aanbod kunnen bedingen en dat merkt de gast uiteindelijk op zijn bord.’

B(u)y the crowd

Horecaondernemers hebben het lastig om aan leningen te komen. Crowdfundingplatforms op het internet bieden een springplank. Er zijn inmiddels platforms die zich specifiek richten op horecaprojecten, zoals Horecacrowdfunding.nl . Onderscheidende en opvallende projecten krijgen meer aandacht en worden sneller gedeeld op social media en hebben daardoor een grotere kans van slagen. Zoals Oedipus Brewing. Bekijk hier hoe ze dit aanpakten:

Een ommekeer is merkbaar, we zijn op weg naar een nieuw bewustzijn.
Meer hierover weten?