Flashback: @Moodejo jureerde op het Food Photo Festival 2011. Lees hoe hieruit de eerste internationale editie ontstond.

Nu de 100e editie van het Food Inspiration Magazine online nemen we een kijkje in het archief waar al zoveel mooie producties liggen. We vroegen een aantal collega's naar hun favoriete ontdekkingen en fijnste herinneringen. Vandaag vertelt Moniek de Jongh over een hele speciale editie van het magazine. 

Keurmeester

Moniek: 'Eind 2011 ging ik voor Food Inspiration naar het Food Photo Festival in Tarragona, Spanje. Dat vond ik best spannend, in mijn eentje. Terwijl ik geen idee had wat ik kon verwachten mocht ik ineens als broekie samen met door de wol geverfde bladenmakers portfolio's van fotografen 'beoordelen'. In een aantal geschakelde loodsen was een expositie van alle deelnemende fotografen. Veel daarvan was pure foodfotografie: gerechten, ingrediënten en stillevens, maar af en toe zaten er ook 'reportages' en meer artistiek werk tussen.' 

All visual

'Ter plekke maakte ik al een selectie van de fotografen en series die ik geschikt achtte voor Food Inspiration. Het idee was om de coverstory van het decembernummer aan het festival te wijden, maar terug in Nederland besloten we om in de Food Photo Special geen andere redactionele artikelen of vaste rubrieken terug te laten komen. Ik legde contact met mijn selectie fotografen en vroeg of ze wilden meewerken. Daarmee werd dit echt 'mijn magazine'.' 

Schot in de roos

'Het beeld voor de cover koos ik direct toen ik het daar in de zaal aan de muur zag hangen. Ik wist zeker dat het voor Food Inspiration een schot in de roos was. De Food Photo Edition was lange tijd de best 'bekeken' editie en werd onze eerste internationale Engelstalige pilot, wat het allemaal nog extra cool maakte.'

Wil je dit magazine bekijken?


 

Foto: Tony Le Duc