Reizen brengt ons inspiratie om mooie dingen te maken. @Hanssteenbergen verwerkt deze inspiratie ook in zijn muziek.

Muziek maken, een grote passie van hoofdredacteur Hans Steenbergen. Thuis speelt Hans fanatiek gitaar. Tijdens z’n reizen componeert hij muziek met de Garageband. Op z’n iPad. ‘Je voelt van binnen iets en daar zoek je een geluid bij.’

Back to Schiphol

Hans: ‘Dit nummer heb ik in het vliegtuig gemaakt. Reizen doet wat met je. Je hebt nog wel eens dat de opwinding natrilt in je systeem. Je bent helemaal vol van indrukken en prikkels. De adrenaline giert door je lijf. Ik moet de indrukken gaan filteren, maar het suist nog. Dat voel je als je op een terugreis gaat. Dat had ik tijdens het componeren van dit nummer.’

Luister 'm hier.

Detroit Day

‘Detroit is de armste stad van de VS, maar ze hebben we een grote muzikale geschiedenis. We zijn er in 2013 geweest. Op reportage op de farmersmarkt. En in het Henry Ford ziekenhuis. Ik ontdekte op de iPad die classic organ-sound. Een rockorgel. Dat associeer ik sterk met Detroit. Swingend door de stad heen. Bass & drum erachter. Een expressief nummer.’

Luister 'm hier.

Retro Portland

‘Portland, een van de mooiste steden van Amerika. Ook vanwege de artisanale-scene. De Amerikaanse nostalgie die vind je terug in winkels, signing en in concepten. Dat inspireerde mij tot deze seventies-sound. Dat gevoel uit de politieserie Starsky and Hutch. Of Nightrider. Achtervolging in een steeg. Series met van die hele lange scenes. Schitterend.’

Luister 'm hier.

Finding the best bar

‘Dit nummer speel ik in met m’n eigen gitaar, de rest doe ik met de Garageband. Ik liep met Arjan en Lukas in San Francisco. Op een zomeravond. Wandelend over de trottoirs. Zoekend naar waar het hip en happening is, waar de groove is, waar het gebeurt.’

Luister 'm hier.

Wil je meer muziek van Hans horen en lezen hoe deze nummers tot stand zijn gekomen?

Foto: Viinzography