Groen, duurzaam & een tikkeltje luxe, maar wel betaalbaar zoals het hostels betaamt. Maak kennis met Ecomama

Groen, duurzaam, milieubewust en een tikkeltje luxe, maar wel betaalbaar zoals het een hostel betaamt. Ecomama aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam is een groen boutique hostel waar de gezelligheid van een hostel gecombineerd wordt met de luxe van een hotel. Zónder geitenwollensokkenimago.

Ecomama’s missie is om de gasten te laten zien dat het mogelijk en makkelijk is om iets bij te dragen aan een betere planeet. Van fairtrade materialen, cradle to cradle meubilair, een milieuvriendelijk watersysteem, tot afvalrecycling en gebruikt servies als decoratie. Alles bij Ecomama is opgebouwd uit gebruikte materialen. Zelfs de receptie van het hotel/hostel is gemaakt van tweedehands boeken en het personeel voorziet de gasten van eenvoudige tips over wat ze zelf kunnen doen voor een betere wereld.

Get together

Ecomama is een initiatief van het jonge ondernemersduo Anika Jacobs en Lotje Horvers, die in 2010 al Amsterdams eerste boutique hostel Cocomama startten. Op sociaal gebied willen ze hun steentje bijdragen. Om reizigers met verschillende achtergronden samen te laten komen, heeft het hotel/hostel gekozen voor zeven compleet verschillende kamers, van low budget-slaapzaal tot luxe hotelkamer. De receptie bereik je alleen via de hippe koffiezaak Filter , waar je alleen of natuurlijk samen een kopje versgebrande koffie kunt drinken.

Lees meer over innovatieve hotels en hoteltrends in onze hoofdstad in de nieuwe Amsterdam-editie