Een uniek samenwerkingsverband voor wijkbewoners in Utrecht; Voedsel Hub. Meer dan alleen vers en lokaal!

Utrecht is een foodinitiatief rijker; Voedsel Hub. Geïnteresseerde buurtbewoners uit de Utrechtse wijken kunnen vanaf 6 februari via de website een Voedsel Kit bestellen. De Voedsel Kit is een krat met een verzameling van lokale producten zoals (vergeten)groente, zuivel, fruit en sap. Iedere vrijdag tussen 15.00 en 19.30 kan de Voedsel Kit afgehaald worden in Buurtcentrum de Leeuw, het pick-up point. In eerste instantie klinkt dit misschien niet vernieuwend, maar schijn bedriegt! Voedsel Hub is namelijk meer dan alleen vers en lokaal.

Kennis en inzicht

Voedsel Hub wil een samenwerkingsverband opzetten waarbij gezonde voeding die in de regio van Utrecht verbouwd wordt, op een gemakkelijke manier bij inwoners terecht kan komen. Naast een krat met lokale producten bieden zij educatie door middel van ondersteuning in het vergroten van kennis en inzicht. Dit alles rondom gezonde voeding. Voorop staat een goede onderlinge samenwerking en een eerlijke vergoeding voor de boeren en tuinders.

Professionals en wijkbewoners

In het buurtcentrum zullen regelmatig bijeenkomsten met een diëtist en andere professionals worden georganiseerd. Het initiatief is gericht op wijkbewoners en zijn voor maximaal 50 geïnteresseerden. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Voedsel Hub wil hiermee extra bewustwording bereiken op het gebied van voeding en gezondheid. Het geven van energieke workshops waarbij lichamelijke fitness centraal staat, zorgen er samen met communicatie trainingen voor dat er een waardevolle stap in de maatschappij vooruit wordt gezet.

De centrale thema’s zijn als volgt:

• Goede en gezonde voedingskeuze (Producenten, kok’s en een diëtist)
• Beweging- en fitness advies bijeenkomsten (Sport trainers en ervaringsdeskundigen)
• Life coaching- en communicatie trainingen en workshops (Coaches en Trainers)

Opening

Aanstaande vrijdag is de officiele opening in Buurtcentrum de Leeuw in Utrecht. Ontvangst is vanaf 15.30, rond 16.00 uur gaat Voedel Hub samen met enkele prominente vertegenwoordigers van alle betrokken organisaties van start. Daarop volgt ieder uur een presentatie over de opzet en visie van Voedsel Hub. Onder het genot van lokale lekkernijen beloofd het een gezellige en enerverende middag/avond te worden. Rond de klok van 19.30 zal afgerond worden.