Restaurant en butchershop in 1. We bezochten Jamie Oliver's Barbecoa in Londen

Barbecoa is een barbecue-restaurant en butcher shop in één. De zaak ligt te midden van de St. Paul’s shopping mall in Londen en is een initiatief van de Engelse chef Jamie Oliver en Amerikaanse barbecuegoeroe Adam Perry Lang. De slagerij bereidt en verwerkt al het vlees voor het restaurant.

Geselecteerd vlees

Vleesliefhebbers uit Londen kunnen bij de butcher shop terecht voor het beste vlees dat Groot Brittannië te bieden heeft: gevogelte van kleinschalige pluimveehouderijen uit Essex, biologische scharrelvarkens uit Surrey en runderen van twee geselecteerde slachterijen uit Schotland en Yorkshire. Alles wordt heel ingekocht en tot de laatste gram verwerkt. Op het menu van Barbecoa’s restaurant vind je daardoor ook gerechten van minder bekende delen van het dier zoals gebraiseerde varkenswangen.

Dry aging

De Barbecoa butcher shop gaat met dry aging nog een stap verder dan de meeste slagers. In plaats van de gebruikelijke 28 dagen hangt zij het vlees vijf weken weg wat een nog intensere smaak oplevert.

Benieuwd naar andere Boutique Butchers over de hele wereld? In de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie lichten we zeven innovatieve concepten uit die de authentieke slager weer op een podium plaatsen. Meat you there!