FRIS: bacon verdient een hoofdrol! We spraken de meiden van The Bacon Bar

Naar aanleiding van de minor Management, innovatie en creativiteit in Amsterdam, zijn drie meiden gestart met The Bacon Bar. Marijke (21), Annette (24) en Julia (21) willen met deze Bacon foodtruck langs allerlei verschillende evenementen trekken om het overheerlijke stuk vlees bacon te verkopen.

De onderneming

Tijdens de minor hebben de meiden elkaar ontmoet en daar moesten zij als eindproject een eigen onderneming starten: de geboorte van The Bacon Bar. Meteen hebben zij zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zodra het officieel was stonden zij al snel op enkele evenementen, waaronder Strand West. Door de enthousiaste reacties van de klanten besloten Marijke, Annette en Julia de kans niet voorbij te laten gaan en ook na de minor nog verder te gaan met de foodtruck.

Trends en hypes

Twee van de meiden worden opgeleid tot trendwatchers, iets wat je duidelijk terugziet in het concept van The Bacon Bar. De foodtruck is een tegenbeweging op de mania van superfoods en gezondheidshypes. ‘Het hele gezondheidsideaal draait tegenwoordig om superfoods, maar je kunt niet altijd alleen maar gezond blijven eten! En wat is dan het beste cheatmoment? Met super lekkere bacon natuurlijk!’

Bacon in de hoofdrol

Mensen verrassen en verbazen met gewoon lekkere en authentieke gerechten staat voorop, maar de bacon moet uit de schaduw getrokken worden. ‘Wij willen bacon de hoofdrol geven die het verdient! Meestal wordt bacon enkel als ingrediënt beschreven en niet als hoofdgerecht. Bacon wordt vaak weggeschoven onder het slablaadje op de hamburger, terwijl je er zo veel meer mee kunt doen.’

Ontwikkelen en experimenteren

Op ieder festival serveren zij één gerecht dat de organisatie kiest. Het is belangrijk dat de gerechten een goede bodem geven en dat het gemakkelijk uit het vuistje te eten is. Eigen favoriet is toch wel de bacon met geitenkaas, walnoten en honing, wel uit de oven zodat de geitenkaas lekker gesmolten is. Ze zijn druk bezig met het ontwikkelen en experimenteren van verschillende gerechten. ’We proberen vooral rare combinaties uit, die niet zo voor de hand liggend zijn, zoals bacon met chocolade, of bacon met pindakaas en banaan. Bacon past gewoon overal bij! We proberen de gerechten simpel te houden, maar tijdens het proeven komen we toch vaak tot de conclusie dat er nog meer bacon bij mag!’

De (nabije) toekomst

Nu nog druk bezig met onderhandelen voor verschillende festivals, kunnen zij nog geen kijkje in hun agenda geven. ‘De tijd die we in The Bacon Bar steken geeft energie en het voelt dan ook niet als werken, eerder als een super leuke hobby! We zijn niet bezig met toekomstidealen, we zijn nu gewoon lekker aan het rollen en ons tegen trends, hypes en gezondheidsidealen aan het afzetten!’ De kar van The Bacon Bar zal binnenkort verbouwd worden zodat zij helemaal klaar zijn voor het aankomend festivalseizoen. Ook komt binnenkort de website online voor meer informatie. Voor komend festivalseizoen staat de Rollende Keukens bovenaan hun wenslijstje.

4x 'W'
Wie: Marijke (21), Annette (24) en Julia (21)
Wat: The Bacon Bar
Waar: Landelijk
Website: Under construction, tot die tijd Facebook The Bacon Bar
 

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom.
- - -