Plofkippenbrood en broodbuiken eat your heart out. De ambachtelijke bakker wint terrein. #trendreport2015

Brood is in opspraak, al een tijdje. Het zou te snelle suikers bevatten, we zouden er een broodbuik van krijgen en het zou al helemaal niet gezond zijn. Speltbrood was het beste alternatief, waardoor schaarste aan spelt ontstond. Inmiddels is de grootste gekte voorbij en lijken we met z’n allen een nieuw speelveld te hebben gecreëerd, namelijk dat van de ambachtelijke bakker.

Het ‘plofkippenbrood’, zoals bakker Edwin Klaassen van Desem Enzo de massa-geproduceerde supermarktexemplaren noemt, willen we niet meer. Handjes in het deeg dus.

The Mill

Bakkerij The Mill in San Francisco is een ruige bakkerij, stijlvol gecombineerd met een mooi koffieconcept: Four Barrel Coffee Graan voor het brood wordt ter plekke gemalen en de koffiebonen in de zaak gebrand. Voorin veel lege vierkante meters, voor de dagelijkse rijen mensen. Pure ambacht door jonge ondernemers.