Eten van wat het land en de zee ons in de seizoenen biedt. De natuur als principe van Dutch Cuisine.

De Nederlandse keuken vernieuwt. Chefs vinden elkaar in een nieuwe kookfilosofie waarbij groenten belangrijker worden, lokale ingrediënten gecombineerd worden met internationale en avontuur samen gaat met eenvoud. De Dutch Cuisine bestaat uit vijf principes, waaronder: Gezond.

Principe 4: Natuur

Eten van wat het land en de zee ons in de seizoenen biedt, in z’n geheel en zonder kunstmatige toevoegingen.

Creatief zijn om een geheel product toe te passen en niet alleen de meest voor de hand liggende delen. Op deze manier wordt eten spannender, gevarieerder, gezonder, goedkoper en gooien we ook nog minder weg! Hanteer de regels: Gebruik wat de natuur ons in de seizoenen biedt. Voorkom verspilling door zoveel mogelijk van het product te benutten.

Lees meer over de vijf principes van Dutch Cuisine in de Blik op 2015-editie.