14 allergenen moet je op je menukaart vermelden. @Frank_Lindner is ziek van de allergenensnobs.

'Het is bijna 13 december. De dag – en alle dagen daarna – waarop alle restaurants in Europa een allergenendeclaratie moeten kunnen overleggen aan hun gasten en de inspectiediensten. Dit kan met een vermelding van allergenen op de menukaart of op een apart formulier dat te allen tijde in de eetgelegenheid aanwezig moet zijn. Alle gerechten moeten zijn getoetst op 14 allergenen.

En wel op: ei, noten, pinda’s, soja, schaal- en weekdieren, selderij, melk, mosterd, sesam, sulfiet, lupine, glutenbevattende granen en vis. Geen dichtgetimmerde declaratie in huis? Dan volgen sancties. Van twee kanten. Boetes vanuit de inspectiedienst en rechtszaken van gasten die mogelijk onwel zijn geworden omdat er volgens hen toch sporen van noten zaten in hun verder notenvrije avondje uit eten.'

Lees de hele blog van Frank hier.