Blogger @Sabinevanwylick over het communicatiemodel op zijn kop: word ontvanger en koester al je zenders!

'Eerder schreef ik over het oude AIDA-model, dat vandaag de dag nog steeds toepasbaar is. Vandaag neem ik een ander model onder de loep, namelijk het klassieke communicatiemodel.

Zender wordt ontvanger

Misschien ken je het nog wel: je hebt een zender, die wil een boodschap via een medium communiceren naar een of meerdere ontvangers. In het proces ontstaat ruis en om te checken of de boodschap goed is aangekomen vraagt de ontvanger de zender om feedback. Het model van de Rus Roman Jakobson is vooral zendergericht. De zender duwt als het ware zijn boodschap richting de ontvanger. Er is in dit model weinig interactie mogelijk, omdat er continu ruis op de loer ligt en je geen rechtstreeks contact hebt.

Maar kun je je dit vandaag de dag nog voorstellen?'

Lees de hele blog van Sabine hier.