Health & Care Day 2014: Hoe ondernemend is de grootste economische sector? Bekijk hier de terugblik. #hcday14

Voor de tweede keer organiseerde Food Inspiration in samenwerking met Skipr en Zorgnetwerk de Health & Care Day. Hét inspiratie-event voor beslissers in de zorg. Dit jaar stond ondernemerschap centraal. Want hoe ondernemend is de grootste economische sector eigenlijk?

Key-note speaker Jan Rotmans opende de dag en de toon was gezet. We zitten midden in een transitie, een grote verandering van zorg en welzijn, en er is no way back. Wie niet mee doet, valt af. Zo simpel is het. ‘We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van het tijdperk. Zorgbedrijf 3.0 verdient geen geld met zorg, maar met het faciliteren van de klant.’

Jan Rotmans: ‘We kunnen niet terug naar vroeger, we kunnen niet vooruit. We moeten vooruit naar vroeger.

 

Storify Health & Care Day 2014
Bekijk de storify voor mooie beelden, reacties vanuit de zaal, quotes van sprekers en inspirerende observaties.

 

De cijfers

  • 400 bezoekers
  • 8 sprekers
  • 2 presentatoren
  • 18 masterclasses
  • 18 partners
  • 2 culinaire intermezzo’s
  • 1 muzikaal intermezzo

'Create meaning and excitement'

Na wetenschapper en veranderaar Rotmans volgden nog zeven inspirerende sprekers. Van Aad Kosters over ketensamenwerking tot Mathieu Weggeman over innoveren, terug-innoveren, creatieve destructie en ‘neue Kombinationen’. Volgens Weggeman the key to succes: ‘Create meaning and excitement! Dan komt de kwaliteit vanzelf.'

Theo van Brussel: ‘Je kunt pas ondernemen als je boven kunt geven.’


Tussen de bedrijven door verzorgde Albert Kooy een paar culinaire intermezzo’s, verraste ‘diva’ Pieternel van Amelsvoort ons met een bijzonder optreden en inspireerde Jan van Bodegom velen in de zaal met zijn bijzondere vorm van borstkankerzorg, die hij samen met tweehonderd patienten ontwikkelde. En dat alles onder bezielende leiding van presentatoren Hans Steenbergen en Ruud Koolen.

Laat je driewekelijks inspireren door trends en inspiratie uit de food & hospitality sector en word gratis abonnee van Food Inspiration Magazine.

Bekijk het fotoalbum voor een sfeerimpressie en de posters!