Het nieuwe researchcentrum van @PlantLab is gisteren geopend met een koninklijk tintje!

Het nieuwe researchcentrum en hoofdkantoor van PlantLab in 's Hertogenbosch is gisteren geopend door Koning Willem-Alexander. PlantLab houdt zich vooral bezig met de groei van planten in ruimten zonder daglicht, de zogenaamde Plant Production Units (PPU). Er wordt een combinatie van licht en klimaatcontrole gebruikt. Hierdoor kunnen planten overal en op elk moment van het jaar groeien.  

Research & development

In juni 2013 heeft PlantLab een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Syngenta, een van 's werelds toonaangevende bedrijven met als doel; bringing plant potential to life. Sindsdien is PlantLab hard opzoek gegaan naar een nieuwe locatie en zijn ze uitgekomen bij De Gruyterfabriek in ’s Hertogenbosch. PlantLab heeft op de nieuwe locatie in totaal 20.000 m2 vloeroppervlakte ter beschikking. Met deze ruimte is er genoeg plek om te groeien de komende jaren. PlantLab is van plan om ook in andere sectoren - medicijnen, voeding en cosmetica - samenwerkingsovereenkomsten te sluiten.

Agrifood  Capital

In het nieuwe gebouw is de PlantLab Foundation, hier worden studenten uitgenodigd om na te denken over nieuwe mogelijkheden. PlantLab is ook betrokken bij de ontwikkeling van Noordoost-Brabant als Agrifood Capital, waar onderwijsinstellingen, overheid en het bedrijfsleven samenwerken op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid.  

Foto's door: Rahi Rezvani