Een groentewinkel als apotheek? Maak kennis met Vege Marche!

Met stijgende obesitascijfers en daaraan gerelateerde ziektes worden we ons steeds bewuster van de impact van voeding op onze gezondheid. Bij Vege Marché in Tokio worden groente en fruit geanalyseerd en verkocht op basis van hun nutriëntlevel. Niet de glans, kleur of grootte, maar de kracht van de producten bepaalt de prijs. Een groentewinkel in de hoedanigheid van een apotheek. 

Power food

Vege Marché deelt groente en fruit op in drie categorieën: immunity, antioxidant en detoxicant. In het immunityschap vind je sla, komkommer en Chinese kool, die de kracht bezitten om het lichaam te beschermen tegen virussen. Tomaten en wortelen uit het antioxidantschap gaan veroudering en lifestyle-gerelateerde ziekten zoals suikerziekte en obesitas. Heeft je lichaam een detox nodig? Dan loop je de winkel waarschijnlijk uit met prei, knoflook of gember op zak.

Happily ever after

Mensen willen tegenwoordig niet alleen lang en gelukkig leven, maar ook de eeuwige jeugd. Ons lijf is opgebouwd uit zestig miljard cellen die worden gevormd door wat we eten. Om gezonde cellen en dus een gezond lichaam te krijgen, moeten we volgens de mensen achter Vege Marché voedsel eten met hoge voedingswaarden.

Om de voedingswaarden van de producten te bepalen, werkt Vege Marché samen met universiteiten en onderzoeksinstituten, zoals het National Health and Nutrition Research Institute in Japan.

Check het artikel!

Meer weten over de apotheek van de toekomst?
Bekijk het artikel in het nieuwe magazine!