Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Chef zoekt boer
We zien al jaren de trend van globaal naar lokaal en daarbij geven foodbedrijven structureel aandacht aan de waardes gezondheid, dierenwelzijn en planeetvriendelijkheid. In deze lijn kopen chefs steeds vaker direct bij de boer. Voor goede kwaliteit hoef je niet ver te reizen, ook in eigen omgeving kun je heel goed op foodreis.

2. Coffee machine cuisine
Filterkoffie is terug van weggeweest en dus kan de ouderwetse koffiepot weer opgepoetst worden. Zelfs voor diegene die niet warmlopen voor een bakje pruttelkoffie. De Zweedse Katja Wulff – beter bekend als ‘Kaffekokarkocken’ of ‘The coffee maker chef’ – tovert al vijf jaar iedere dag een complete maaltijd uit haar koffieapparaat. Je leest het goed; haute cuisine, rechtstreeks uit de coffee machine! In dit artikel lees je hoe Wulff dit alles voor elkaar speelt.

3. Blog: Ode aan de bal
Blogger Frank Lindner schaamt zich voor zijn vroegere gehakbalgedrag en brengt tegelijkertijd een ode. ‘Voordat ik mijn loftrompet over de gehaktbal afsteek, eerst een spijtbetuiging. Als kleine jongen deed ik niets liever dan de zorgvuldig gedraaide gehaktballen van mijn moeder, ouders van vriendjes en vriendinnetjes en oma’s direct tot ragfijn gehakt te prakken zodra ze op mijn bord kwamen. Het eindresultaat was steevast een brij van aardappel, rode kool, ex-ballen, jus en een kwak appelmoes’, aldus Frank. Lees hier zijn hele blog.

4. Amsterdam Pinspiration
We zijn weer twee kersverse Pinterest cityguides rijker! Je hebt vast al kennis gemaakt met onze gratis Pinterest cityguides Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Onlangs presenteerden wij de eerste twee categorieën in onze reeks Amsterdam cityguides; koffie, lunch- & bakeryconcepten en restaurants. En nu is het alweer tijd voor de volgende twee categorieën: cafés & bars en fast casual concepten. Ontdek ze hier!