Boerderij @zonnehoeve zoekt investeerders voor eigen bio-zuivelfabriek. Sponsor en word mede-eigenaar #crowdfunding

Hoe mooi zou het zijn om alle melk van eigen koeien zelf te kunnen verwerken op de boerderij? Zelf biodynamische melk, karnemelk, yoghurt, hangop, kwark en boter maken? Met dat idee is Téka Kappers, een 30-jarige boer met Ethiopische roots, een crowfundingactie gestart.

Zuivelfabriek
Zoals bij veel boerenbedrijven gaat ook bij (zorg)boerderij Zonnehoeve in Zeewolde een groot deel van de melkproductie naar een zuivelfabriek elders in het land. Daar wordt de biodynamische melk die niet verwerkt of verkocht wordt op de boerderij, verder verwerkt. Dat moet anders kunnen en daarom zoekt mede-eigenaar Téka investeerders voor een zuivelfabriek, zodat hij in de toekomst het hele proces in eigen hand heeft.

Het plan is om een coöperatie op te zetten waarvan sponsoren door deelcertificaten mede-eigenaar worden. Wil je Téka helpen en/of mede-eigenaar worden? Ga dan naar doorgaan.nl en sponsor. 

Bekijk deze blije video: