Hive-Inn is een flexibel hotel: het kan groeien en krimpen. De hotelkamers zijn namelijk losse zeecontainers.

Hive-Inn is een hotel dat kan groeien, krimpen en veranderen. Het hotel is een design van OVA Studio, gebaseerd op hotelkamers van gerecyclede zeecontainers. Het is zo gemaakt dat containers bijgevoegd, eruit gehaald of verplaatst kunnen worden.

Ferrari hotelkamer
De zeecontainerkamers zijn allemaal anders. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een Ferrari of Louis Vuitton kamer. Dit project is een goede marketingkans voor bedrijven. Ze kunnen een container leasen voor bepaalde tijd en mogen zelf voor het design van de binnen- en buitenkant zorgen. De kosten van het verblijf worden beperkt doordat het bedrijf in plaats van geld, reclame en naamsbekendheid krijgt.

Meer dan een hotel
Hoewel Hive-Inn een design is voor een hotel, zijn er al mensen die meer kansen zien in deze structuur. Bijvoorbeeld door op deze manier een appartementencomplex of kantoor te bouwen. Consumenten kunnen een zeecontainer kopen en verhuizen door de container te laten plaatsen in het gewenste complex. Als je dan weer wil verhuizen, wordt de container weer uit het complex gehaald en in een ander complex gezet. Zo simpel kan het dus zijn!

Wij schreven ook over een pop-up hotel van zeecontainers in Antwerpen. Het concept Sleeping Around verandert suf slapen in een spannend avontuur. Lees het artikel hier!