Een artikel gemist? Elk weekend laten we de vier best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren

De Meesterproef
Een plek waar ambacht gekoesterd wordt: De Meesterproef. De naam is afkomstig van de test die ambachtslieden moesten afleggen in de Middeleeuwen. Door middel van deze test lieten ze zien dat ze hun ambacht onder controle hadden. Dit werd gedaan ter bescherming tegen slechte kwaliteit eten. Tegenwoordig wordt de test misschien niet meer afgelegd, maar men hoeft niet bang te zijn als ze bij De Meesterproef eten. De chefs hechten waarde aan de ambachtelijke wijze waarop het eten bereid wordt. Lees hier meer over deze hotspot in Nijmegen.

Blog: Gedraag je!
De klant is koning, maar in de foodbranche en horeca gedragen sommige gasten zich als dictatoriale keizers. Wie betaalt bepaalt? Blogger Frank Lindner ziet dat het ook anders kan. 'Na een diner bij restaurant Fäviken van chef-kok Magnus Nilsson stond ik de volgende ochtend beduusd en met wat vraagtekens rond het hoofd na te genieten. Afgezien van al het moois en lekkers uit de directe omgeving op het bord, viel mij de stijl van het runnen van het restaurant op. Een avond uit eten ging er daar compleet anders aan toe dan ik tot dan toe was gewend.' 

Pinteresting Cityguides
De fanatieke pinner is het vast niet ontgaan; de nieuwe Food Inspiration Cityguides op Pinterest. Vanaf nu beland je nooit meer in de meest standaard toeristische restaurantjes en cafés. Laat je leiden naar de straatjes en plekken die je in eerste instantie zouden ontgaan en laat je verrassen door de culinaire hotspots die wij voor je hebben uitgezocht. Check it out!

Zuurpruimen
Lukt het jou om stoïcijns te blijven kijken wanneer je een citroen verorbert? Deze baby’s in ieder geval niet. De Canadese fotografen April Maciborka en David Wile maakten deze vermakelijke fotoserie van baby’s die voor de eerste keer citroen proeven. Deze maakt je dag weer goed!