Na koffie, thee, wijn en chocolade is er nu ook Fairtrade fruitsap. Hero is het eerste A-merk dat daarvoor kiest.

Naast de bekende Max Havelaar koffie, thee, wijn en chocolade is er nu ook Hero fruitsap met het Max Havelaar keurmerk Fairtrade. Bij de vernieuwde lang houdbare fruitsappen controleert Max Havelaar bijvoorbeeld of de boeren in São Paolo wel de juiste prijs krijgen voor hun sinaasappelen en of de mango's ook daadwerkelijk allemaal bij samenwerkende telers in India vandaan komen.

Verschil maken
Mirjam Groten van Max Havelaar benadrukt dat het keurmerk goed nieuws is voor de vaak arme boeren: 'Dat Hero heeft besloten om samen te gaan werken met het Fairtrade keurmerk is vooral goed nieuws voor de fruitboeren in onder andere Brazilië, Ecuador, India, Thailand en Zuid-Afrika. Via het keurmerk kunnen zij samen werken aan een betere en duurzame toekomst. Dit is een grote stap voor Hero, voor de boeren, maar ook voor de Nederlandse markt. Het laat zien wat voor een verschil een A-merk kan maken.' 

Vragen over Hero Fairtrade? Neem contact op met Hero Benelux (076-5798000) of mail naar fieldsales@hero.nl.