Aaah, nu al afgelopen? Food Inspiration schittert van 9 t/m 13 april op het @goshortfilmfest in Nijmegen

Dat goede films niet perse ellenlang hoeven te duren, bewijst het Go Short film festival in Nijmegen. In vijf festivaldagen worden van 9 tot en met 13 april de beste recente korte films van Europa vertoond. Korte documentaires, animatie-, experimentele-, onafhankelijke- en studentenfilms bepalen het programma van het festival. Daarnaast worden er verschillende workshops, lezingen en een paar coole feestjes gehouden.

Food Talks and more
Dit jaar staat voedsel centraal in één van de focusprogramma’s van het festival. Zo worden er volop foodfilms getoond en geven vier sprekers hun visie op de toekomst van ons eten tijdens inspirerende Food Talks op donderdag 10 april in filmhuis LUX. Cor van der Weele - hoogleraar humanistische wijsbegeerte aan de universiteit van Wageningen - praat over de voor- en nadelen van kweekvlees, Guus Thijssen van de Youth Food Movement haakt in op het slow food principe, product ontwerpster Daisy Stauder zet insecten letterlijk en figuurlijk op de kaart en Rianne Andeweg vertelt over de herkomst van ons voedsel

Food Inspiration’s debuut
Go Short selecteerde een drietal video’s van Food Inspiration die tijdens het festival getoond worden in de minibioscoop voor filmhuis LUX. Die wil je natuurlijk niet missen! Daarom alle belangrijke informatie op een rijtje:

 • Datum: 9 t/m 13 april
 • Locaties: LUX - Mariënburg 38-39
  Paviljoen – Mariënburgplein
  De Bibliotheek –Mariënburg 29
  Merleyn – Hertogstraat 13
  Video Library – Ziekerstraat 81     
 • Website: www.2014.goshort.nl