Mensen samenbrengen en ze iets leren over food & farming. Dat is wat Cindy en Doug @healdsburgSHED voor ogen hadden

In het meest stadse deel van Healdsburg, Californië staat The Shed: een imposante schuur waar boerenbedrijven, kennis van het platteland en retail elkaars paden kruisen. Een plek creëren waar mensen samen kunnen komen in een inspirerende omgeving om hun passie voor food & farming te delen, dat is wat de lokale bewoners Cindy Daniel en Doug Lipton voor ogen hadden in 2009. 

The Shed
Oprichters Cindy en Doug brachten op hun eigen manier de wijsheden van de vrije natuur naar de stad en verwezenlijkten zo een plek waar boerenbedrijven hun waren kunnen tentoonstellen. In The Shed koken ze met seizoensproducten, veelal van het boerenbedrijf dat ze runnen in de buurt van The Shed. Daarnaast werken ze veel samen met andere lokale bedrijven in de buurt, zoals met growers en leveranciers Mix Garden, Bernier Farms en The Flying Goat; de koffiezaak tegenover the Shed.

Thuisboeren
Cindy en Doug hebben een missie om te inspireren, informeren en gasten te betrekken bij alles dat zich schuilhoudt achter de schermen van de wereld van retail. In The Shed kun je workshops volgen over tuinieren, landbouw, duurzaam leven en oude ambachten. Hier wordt je van consument grootgebracht tot thuisboer, een gegeven dat alle aspecten van The Shed samenbrengt. 

Fermentatiebar
Een handgemaakte molen in The Shed voorziet de keuken van eigen bloem dat gebruikt wordt voor pizzadegen en crackers in het cafe of pastries bij de koffiebar. Ook heeft The Shed een fermentatiebar waar onder andere bieren, wijnen, kamboecha of bijvoorbeeld ‘fruit soda’s’ geserveerd worden, gemaakt met azijn van eigen boerderij.

Wil je meer weten over The Shed? Bekijk dan  video:

The Shed from Food Inspiration on Vimeo.