Een artikel gemist? Elk weekend laten we de vier best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

Blog: Labelleugens
Jord Althuizen schrijft in zijn blog over de jarenlange prijzenoorlog en culinaire fata morgana’s in supermarkten, die niets meer vertegenwoordigen dan een illusie van wat een product ooit had moeten zijn. Labelleugens, trap er niet in! Laat je geen sprookjes vertellen, maar ga naar de detaillist.

Nhow Rotterdam
Steeds vaker zie je de wereld van eten, drinken en slapen samenkomen met kunst en design. Het pas geopende nhow hotel in Rotterdam is daarvan een mooi voorbeeld. Behalve dat zowel het gebouw als het interieur is ontworpen door architect Rem Koolhaas, is er een permanente expositie van - wisselende - lokale kunstenaars die ieder op hun eigen manier Rotterdam vertolken.

Laser foods
In Laser foods schreven we over het steeds populairdere fenomeen laseren in de voedingsmiddelenindustrie. Laseren ten behoeve van productmarkering, productmarketing of voor het maken van kunst. Het ‘Laser Mark System’ maakt het mogelijk om elk individueel stuk fruit te markeren met specifieke informatie, zonder iets er op te hoeven plakken. Gewoon, in de schil.

Magazine 82: Van kop tot staart
Twintig jaar geleden begon chef-kok Fergus Henderson al met het from-nose-to-tail cooking. We gingen bij hem langs in Londen en ontbeten met lamsniertjes en koeienhart. Verder laten we je in deze editie zien welke ‘vergeten’ vis je in je keuken kunt gebruiken, hoe je kookt met insecten en leggen we uit waarom de frikandel het ultieme no waste product is.