Maandag 7 oktober gaat de derde editie van de Vegetarische Restaurantweek van start.

Van 7 tot en met 13 oktober kun je in 150 (top)restaurants in heel Nederland terecht voor een vegetarisch menu. Het is de derde keer dat de vegetarische restaurantweek wordt georganiseerd. En de deelnemende restaurants zijn lang niet alleen restaurants die normaal ook een vegetarische kaart hebben, juist niet.

In de aanloop naar de vega restaurantweek werd al bekend dat je voor een vegetarische hap in het oosten het best terecht kunt in Nijmegen. En Den Haag werd uitgeroepen tot vegetarische hoofdstad van Nederland. Bij de meeste deelnemende restaurant heb je een vegetarisch menu voor 25 euro, bij de toprestaurants betaal je 40 euro voor een menu.

VeganChallenge
Als een vegetarisch etentje niet voldoende is, je wel zin hebt in een uitdaging of gewoon nieuwsgierig bent hoe het is om uitsluitend plantaardig te eten, meld je dan aan voor de Vegan Challenge. En eet vanaf 1 november dertig dagen geen vlees, vis, zuivel, eieren of andere dierlijke producten.