Dagelijks komen er food-apps bij, maar welke zijn de moeite waard?

Na de internetrevolutie – toen elk bedrijf een website moest hebben – is nu de revolutie van de apps in volle gang. Iedere smartphonegebruiker of tabletbezitter weet dat er elke dag wel nieuwe apps verschijnen, maar welke zijn nu wel of juist niet nuttig? Wij zetten een aantal interessante, nieuwe food-apps op een rij.

Apps
Deli XL foodscan app
Je kunt met behulp van deze software en de camera van je telefoon streepjescodes scannen van voedingsproducten. De app geeft vervolgens alle productinformatie weer. Een handige tool voor nieuwsgierigen, voor diëtisten, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met een allergie. Zij krijgen gelijk te zien welke allergenen er in een product zitten. 

Eat it, tweet it
De app - ontwikkeld door de universiteit van Arizona - kan door middel van twitterberichten analyseren wat mensen eten en waarom. Het is een eerste versie, maar zal nog doorontwikkeld worden. Het streven is om de app in de toekomst in te zetten als middel tegen obesitas, omdat de tool mensen kan leren begrijpen waarom ze eten wat ze eten.

Food.com Everyday Is a Food Holiday
Veel mensen kijken uit naar de feestdagen en de smakelijke gerechten die dan worden geserveerd. Deze app laat zien dat het elke dag een feestdag is. Even wat positieve energie in plaats van de dagelijkse sleur. 

SnapMyAd
Een bijzondere app in dit rijtje is SnapMyAd. Mensen kunnen deze app downloaden en zich aanmelden met hun Instagramaccount. Je kunt gemaakte foto’s - rechtenvrij - delen met bedrijven. Gunstig voor hen omdat zij de foto's vervolgens vrij kunnen gebruiken. Hiertegenover staat een beloningsysteem met behulp van likes. Bedrijven stellen bij een bepaald aantal likes een cadeau beschikbaar, zoals Starbucks één jaar gratis koffie. Het bedrijf heeft hierdoor een enorme database aan beeldmateriaal dat zij mogen gebruiken.

App's waar we eerder over schreven:
Coffitivity
WineStein
Foodshootr 2.0
Cafellow