De eetbare batterij zorgt voor een unieke ervaring van een evenement, presentatie of maaltijd.

‘Het tintelende gevoel is precies het effect dat je hebt als je een batterij op je tong zet om te testen of hij het wel of niet nog doet’, zegt Tjitze van der Dam, sous-chef bij restaurtant EVI in Zandvoort en ontwikkelaar van de Eetbare Batterij. De Sechuan Buttons, een eetbare bloem van Koppert Cress, zorgt voor deze unieke ervaring.

Champagne
Het begint met een champagneachtig gevoel op het puntje van de tong. Hierna ontstaat een tintelend en verdovend effect op de hele tong en aan de binnenkant van de wangen, waarbij een stortvloed aan speeksel ontstaat. ‘Kortom een ervaring om nooit te vergeten’, zegt Van der Dam. De batterij geeft het idee dat je weer op scherp wordt gezet. Het werkt smaakopwekkend en geeft een verfrissend gevoel. Op dit moment zijn alleen de basissmaken ananas, mango, appel, sinaasappel en cranberry verkrijgbaar. Bij een specifieke smaakwens wordt gekeken wat mogelijk is.

De Eetbare Batterij is al verkrijgbaar via de site en wordt gepresenteerd op de Gastronomiebeurs in Utrecht op 11 en 12 november.