Maak kennis met de redactie. Deze week: projectmanager Moniek de Jongh. Over home made pizza, Nepal en de LOF-prijs.

In 2009 was ze vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van Food Inspiration, daarvoor werkte ze al zes jaar voor Foodstep. Ze stond in 2011 op het podium met de LOF-prijs, rijdt het liefst in haar Saab cabrio door de bergen en is verliefd, al meer dan een decennium.

Vorige keer vertelde vormgever Rens over Nijmegen, San Fransisco en zijn debuut als schrijver. Nu is het de beurt aan projectmanager – voormalig eindredacteur – Moniek (@Moodejo). Ze werkt al ruim tien jaar in het W.A.T.-pand in Bennekom en is graag in de bergen. ‘Maar ik ben een glamping hiker hoor’.

Al tien jaar in het W.A.T.-pand?
‘Ja, dat is het pand waar we met een aantal bedrijven werken in Bennekom. Ik ben begonnen als marktonderzoeker bij Foodstep in 2003. Totdat we in 2009 begonnen met Food Inspiration. Daar ben ik vanaf het begin nauw bij betrokken geweest. Ik was vier jaar lang eindredacteur van het magazine en sinds kort werk ik als projectmanager voor ons communicatiebureau.’

Wat was voor jou een mijlpaal in de afgelopen tien jaar?
‘Het winnen van de LOF-prijs in 2011. Dat was wel echt heel tof. Winnen van kolossen als Skipr en Reed Business. Stonden we daar met het héle team op het podium: zes man. Dat zo’n klein, nieuw bedrijfje er dan met zo’n grote prijs vandoor gaat, dat voelde heel goed.’

Je hebt een drukke baan…
‘Klopt, dat is denk ik inherent aan de branche en het werk dat ik doe. We hebben een hoge productieflow met veel deadlines. Maar het team is gelukkig gegroeid, waardoor we elkaar wat makkelijker kunnen helpen en ik meer mensen om me heen heb om mee te sparren.’

Wat doe je het liefst als je een avond vrij bent?
‘Ik ben niet zo’n discostapper, nooit geweest ook. Ik ga het liefst uit eten bij een leuk restaurant in de binnenstad (Utrecht). Of biertjes drinken op het terras. Gewoon gezellig met mijn beste vriendinnetje of mijn vriend.’

Kook je ook graag zelf?
‘In het weekend vind ik het lekker om samen met mijn vriend te koken. Home made pizza bijvoorbeeld, allebei een eigen. Een beetje autistisch patroontjes leggen en helemaal toppen met allemaal lekkere dingen. Daar word ik gewoon heel blij van.’

Ben je nog op vakantie geweest?
‘Ja, naar Frankrijk, op de grens van de Dordogne en Lot et Garonne.

Hoe ziet jouw favoriete vakantie eruit?
‘In de bergen! Het heerlijke vind ik dat je bij elke stap die je zet een ander perspectief hebt. Het is er lekker fris en je waait uit. Ik kan niet zo goed tegen warm weer, en in de bergen is dertig graden zelfs goed te doen, als je maar goed omhoog gaat. Maar mijn vriend en ik zijn wel een beetje glamping hikers hoor.’

Want, je laat je naar boven brengen?

‘Ja, we gaan bijvoorbeeld met een kabelbaan omhoog. En dan lopen we naar beneden. We trekken niet van hut naar hut met rugzakken op. Dat zou ik voor een dagtocht wel leuk vinden, maar ik hoef niet te survivallen op vakantie. Ik vind het ook heerlijk om met mijn oude Saab cabrio door de bergen te toeren, van het uitzicht te genieten. Die berglucht, het uitzicht en de rust. Heerlijk.’

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijstje?
‘Nepal, omdat het het dak van de wereld is. Je kunt niet hoger. Dat lijkt me het ultieme gevoel van vrijheid. Ik hoop in 2014 of 2015 die kant op te gaan.’