Op zoek naar socialmedia-inspiratie? Doughnut Plant geeft het goede voorbeeld!

Voor de doorsnee New Yorker is er niets normaler dan 's ochtends voor je werk even langs het koffietentje op de hoek en ontbijten met een donut. Om de zoveelste donutspot hip te krijgen, moet je dus van goeden huize komen. Doughnut Plant in hartje New York schakelde daarvoor social media in.

Onder de hashtag #doughnutplant kunnen klanten een Instagram-foto van hun net verworven donut posten. De foto's worden verzameld op de blog van Doughnut Plant. En wat leent zich nou beter voor Instagrm-filters dan die kleurrijke toppings op de donuts?

Het idee is een succes, want de hashtag wordt veelvuldig gebruikt en ook Instagram stroomt over van de originele donut-foto's. Doughnut Plant mag zich bij dezen dan ook met recht een best practice op het gebied van social media noemen.

Welke hashtag ga jij in het leven roepen om gasten hun foto's of ervaringen te laten sharen op social media?