In een hotel wordt het moment van offline verbinding het allerbelangrijkste.

In 2018 wordt slapen tijdens een hotelbezoek meer bijzaak dan hoofdzaak. Belangrijker is dat je je in je vrije tijd kunt disconnecten van de buitenwereld, en kunt reconnecten met elkaar en met jezelf.

Steeds groter wordt de vraag naar het escapisme: het even volledig loskoppelen van het drukke dagelijkse leven. Waar menigeen rond de eeuwwisseling nog zijn toevlucht zocht in de online wereld is de vlucht nu juist weg van de digitale prikkels en van het gevoel om verplicht 24/7 online verbonden te zijn.

Barefoot luxury in de hotellerie

In 2018 gaan consumenten in hun vrije tijd daarom steeds vaker kiezen voor all elusive hospitality: concepten waarbij de aandacht ligt op de relax-experience en waarin volle aandacht is voor wellness, gezonde voeding, natuur, cultuur of sport. Een ‘off-the-grid retreat’, zoals het wordt genoemd door Novanta, een hotel gevestigd in een verlaten Italiaans dorpje, volledig afgesloten van de buitenwereld.

Barefoot luxury noemen wij het.