Food designer @katjagruijters combineert fashion met food in unieke creaties. Blurring at its most stylish.

Blurring is het vervagen van de traditionele grenzen tussen food en non-food. Een boekwinkel met een koffiebar, een slager met een lunchroom, maar dus ook een tas gemaakt van brood, kant van chocola, en fruitleer.

Voedselvraagstukken

Food designer van het eerste uur Katja Gruijters wil met haar unieke, grensoverschrijdende creaties inzicht bieden in actuele voedselvraagstukken. Vooral duurzaamheid en toekomstbestendigheid staan hoog in het vaandel. Dat doet ze volgens velen op een multidisciplinaire en vakoverstijgende manier.

Proef de kleur

Naast producten zoals leer van gedroogd fruit en tassen van brood doet Gruijters ook projecten zoals een kleurmenu. Op een lange tafel creëert ze een regenboog aan kleuren. Groene, gemalen pistachenoten, paarse truffelaardappels, verse, helderrode cranberries, alle kleuren worden gebruikt en zo geordend dat het naast een visueel spektakel ook een smaakbeleving van hartig naar zoet biedt.

Food fashion

De vleesjurk van Lady Gaga was misschien een mooi statement, maar mooi was het toch echt niet. Gruijters probeert haar creaties ook juist esthetisch aantrekkelijk te maken. Het oog wil ook wat, zeker als het eten van nature niet het meest oogstrelend is. Zo bedacht zij een manier om zeewier zo te verpakken dat het meer lijkt op verse pasta dan op slijmerige sliertjes.

Trendement

Fruitleer en broodtassen was een onderdeel van de trendement app. Heb jij de trendement app al? Meld je gratis aan en blijf via korte artikelen op de hoogte van trends en rendement.